در ابتدا می خوام این سوال رو با یک سوال جواب بدم ؛ کلا چند جور طراح گرافیک داریم و چرا درآمد طراح گرافیک ها باهم فرق داره؟
در حالت کلی گرافیست ها به دو نوع فریلنسری و سازمانی کار می کنند ؛ هر کدوم انواع مختلف دارند و به مهارت های مختلف نیازمندند ؛ بله درست خوندید مهارت های مخلتف ، شاید بگین گرافیست ها حرفه شون یکی هست مهارت هاشونم باید یکی باشه ؛ برای جواب این سوال بیایید انواع روش کار گرافیست ها رو بهتر بشناسیم:
کار به صورت فریلنسری
خب اول ببینیم فریلنسر یعنی چی؟
به کسی فریلنسر می گویند که حرفه خود را به به صورت آزاد و غیر وابسته به ارگانی به پیش می برد یا به زبان ساده تر آقای خودش هست.
مزایا فریلسر بودن :
- عدم محدودیت در انجام پروژه های همزمان.
- تنوع کاری و انجام کار برای مشتریان مختلف.
- تایین هدف برای کار خود و استقلال در پیشبرد آن.
معایب فریلنسر بودن:
- ثبات مالی کمتر و ضمانت کار بعد.
- مزایا شرکت ها مانند بیمه یا بازنشستگی که فریلنسر ها با خود اشتغالی مزایای خود را به عهده می گیرند.
شاید بگین حتما بهترین نوع گرافیست ها اینان ولی باید بدونید فریلنسر ها به دو نوع خرده پا و حرفه ای تقسیم میشن که با هرکدوم آشنا میشیم:
فریلنسر خرده پا:
همان طور که از اسمش بر میاد به مانند یک کارگر زحمت کش در سایت های فریلنسری کار میکند و هر پیشنهاد کم یا حتی رایگان را می پذیرد تا بدینوسیله کم کم بتونه خودش رو به سطح حرفه ای برسونه و رزومه ای برای خودش دست و پا کند تا بعدا بتونه خودش به استخدام یک سازمان در بیاد یا به سطح فریلنسری حرفه ای برسه.
چند مورد باعث می شه دوستان طراح از این سطح شروع به کار می کنند و به قول معروف جون می کنن تا به یک طراح حرفه ای تبدیل شن:
۱- کمبود مهارت های ابزاری:
مثل هر فرد مبتدی که کارش رو تازه شروع می کنه شاید این دوست عزیز به نرم افزار های طراحی تسلط کافی نداره و از یک سو نمی خواد تا آموزش کامل صبر کمه تا کار شروع بشه پس به سمت سایت های فریلنسری میاد تا با داشته هاش هم وارد بازار کار بشه و هم معلمش کارش بشه و کم کمک سطح خودشو بالا تر بیاره ؛ شاید با خودتون بگین این سایتا چون دوستان کارفرما توش مفت ازت کار می خوان کارشونم خراب کردی میتونی عین خیالت نباشه چون اولا پول خاصی در میون نیست و دوما جناب کارفرما میتونن صدتا مثل تو رو با چند کلیک پیدا کنن و کارشونو به سرانجام برسونن.
چند توصیه به دوستان فریلنسر مبتدی می تونه این باشه که لطفا تو همین سایت ها هم سعی کنین حرفه ای باشین و کارها رو پشت گوش نندازین چه بسا یک شرکت بزرگ تصمیم بگیره از این سایت ها چند طراح با انگیزه رو استخدام کنه ، اگر شما اون روحیه جنگندگی رو نداشته باشین نمیتونین حتی به این نمونه های کمیاب فکر هم بکنید ؛ دوما باید و حتما باید ، این مرحله رو یک دوره گذار بدونید و هیچ موقع خودتونو به این سطح راضی نکنین که ارزش کار شما بالا تر از اینهاست.
۲- کمیود سرمایه ، آشنا (پارتی) و مهم تر از همه انگیزه:
خب چنین فردی ، چاره ی دیگه هم براش میمونه؟ ، متاسفانه در کشور ما سازماندهی درستی بر ارتباط دانشگاه و صنعت وجود ندارد و دانشجویان با هزار امید فارغ التحصیل می شوند ولی کو کار؟ البته هیچ جای دنیا شغلو با سینی تقدیمت نمی کنند ولی این حداقل ها هم متاسفانه وجود ندارد.
این دوست ما ، به هزار در میزنه که استخدام شه ولی میگن سابقه کاریت کو ؛ خودش می خواد یک بیزینس رو شروع کنه می بینه جیبش خالیه ، در آخر نا امید از همه جا یا به سمت شغلی غیر از تخصص خود می رود که هم برای جامعه و هم او ضرر دارد یا اگه ذره ای اعتماد به نفس داشته باشد ، برای اینکه هم درآمدی داشته باشه و هم خودشو بتونه تو بازار کار مطرح کنه وارد این سایت ها میشه ؛ دوستان توجه دارند که ممکنه در میان این افراد کسانی هم باشند که در حد حرفه ای کار طراحی رو بلدند اما کو کار؟
خوشبختانه در برهه ای از زمان زندگی می کنیم که سوشال مدیا ( شبکه های اجتماعی ) در حدی بر پیشرفت اقتصادی مردم تاثیر گذاشته اند که با داشتن پیج در اینستاگرام و دیگر سوشال مدیا ها می توانید در خانه دست بکار شوید و با تولید محتوا وتبلیغ پیج خود ، بدون هزینه یا کمترین حد هزینه شغل خود را بنا کنید ، پس دوستان حرفه ای اصلا نگران هیچ چیز نباشند چون ما در عصر ارتباطات زندگی می کنیم.
فریلنسر حرفه ای:
این عزیزان توانسته اند از مرحله گذار مبتدی عبور کنند و به سطح حرفه ای برسند یا با مهارت ، خلاقیت و ممارست خودشان در سایت یا پیج شخصی و یا حتی با دایر کردن سازمان های خود کسب در آمد می کنند.
یک طراح حرفه ای چند ویژگی دارد:
۱- هیچ موقع قیمت های پایین را نمی پذیرد:
طراح حرفه ای برای کار خود اهمیت و ارزش قائل است و حاضر نیست کار خود را ارزان ارائه کند حتی اگر به قیمت افت تعداد مراجعین به وی تمام شود ، چون می داند برای رسیدن به این نقطه چه زحمت هایی کشیده و نمی خواهد به سطح مبتدی برگردد.
۲- بر مهارت های زبانی و برخورد با ارباب رجوع اشراف کامل دارد:
چون ایشون ارباب خودش هست و خودش باید با ارباب رجوع مستقیما دیدار کند پس باید به انواع مهارت های زبانی و برخورد با مشتری اشراف کامل داشته باشد تا بتواند با مشتری ارتباطی درست و منتطقی ایجاد کند.
۳- مهارت درک کار محوله :
همان طور که در مقاله طرح های گرافیکی چگونه تکمیل می شوند؟ به فرم خلاصه طرح اشاره کردم ، او باید یک اسلوب مشخص در کار داشته باشد و با رسیدن به درک درستی از خلاصه طرح ، شروع به کار خود کند.
۴- برنامه ریزی و مطالعه مستمر:
هیچ انسانی در هیچ برهه ای نمی تواند ادا کند بی نیاز از آموختن است ، چون جهان در حال پیشرفت است و دایره اطلاعاتی افراد محدود است ، یک طراح گرافیک حرفه ای باید به گونه ای زمان خود را مدیریت کند که هم به کار خود برسد و هم تفریحات و زندگی اش را مختل نکند ؛ دوما این برنامه باید به گونه ای باشد که طراح بتواند با علوم روز پیش برود ؛ همان طور که در مقاله قیمت طراحی لوگو بر چه اساسی محاسبه می شود؟ موضوع مد و ارتباط آن به موفقیت برند را شرح دادم. پس نتیجه می گیریم که درآمد طراح گرافیک بروز بیشتر و طراح بروز طراح موفقی نسبت به دیگر طراح ها است.
حالا که با دوستان فریلنسر آشنا شدیم آماده ایم که به سازمان ها یک سری بزنیم.
برای یک طراح دو نوع سازمان تعریف می شود:
سازمان خصوصی:
که می تواند توسط چند طراح تاسیس شود و یا توسط چند سهام دار ایجاد و اقدام به جذب کارمند کند ، در هر دو نوع آن کارها ، کار تیمی رکن اصلی و مهم ترین اساس شرکت ها می باشد.
در سازمان خصوصی ای که توسط چندین طراح گرافیک حرفه ای ایجاد شده ، کار به صورت فریلنسری پیش می رود و تنوع کاری و تمام مزایا و معایب فریلنسر ها در آن لحاظ میشود درحالی که کار تیمی هم به مزایای آن اصافه می گردد.
در سازمان خصوصی ایجاد شده توسط یک هیئت مدیره ، ممکن است از تنوع کاری کاسته شود و کارمندان مانند فریلنسر ها تنوع کاری نداشته باشند ولی حقوق ثابت و مزایا دریافت می کنند که حاشیه امنیتی را برایشان ایجاد می کند.
سازمان های دولتی:
همانند شرکت های خصوصی نوع دو جهت و سمت خاصی دارند و هر کاری قبول نمی کنند و ثبات کاری و حاشیه امنیت بیشتری را برای کارمندان خود ایجاد می کنند البته مانند هر سازمانی رکن اصلی آن نظم و تعاون می باشد.
در حالت کلی حاشیه امنیت انسان را از تلاش و پیشرفت وا می دارد و در یک سطح ثابت نگه می دارد ، درحالی که روش فریلنسری با تمام مخاطراتی که دارد همواره انسان را به صعود وامی دارد.
از مزایای بزرگی که سازمان ها یا تشکل های سازمانی به فرد می دهد این است که:
میتواند مراتب سازمانی را طی و به مراتب بالای سازمانی برسد.
همه کار ها به دوش یک فرد نیست و می تواند به کار تخصصی خود بپردازد ؛ همان طور که در بالا اشاره کردیم ، یک فریلنسر حرفه ای باید خود با مشتری صحبت کند ، خلاصه دریافت کند ، کار های چاپی را انجام دهد و ….. اما در یک سازمان هر فرد یک مسئولیت خاص خود دارد و از فشار کاری به یک شخص پرهیز می شود.
با توجه به همه مطالبی که در بالا گفته شد کار های فریلنسری می تواند درآمد طراح گرافیک را افزایش دهد و همچنین مسئولیت وی بیشتر است ، سازمان های فریلنسری در آمد های بالایی کسب می کنند و با توجه به اینکه کار ها تقسیم می شوند فشار از دوش افراد برداشته می شود ، سازمان های مدیریتی دولتی و خصوصی با آنکه درآمد های بالایی دارند سعی در ثابت نگه داشتن درآمد کارمند های خود دارند و ثبات از ویژگی های این مجموعه ها می باشد و در این سازمان ها مزایا و امکاناتی داده می شود که در کار فریلنسری وجود ندارد.
سخن آخر در هر جایگاهی هستید کار خود را به خوبی انجام دهید چون کشوری به نابودی رفت چون نعل بند ، میخ نعل را محکم نزد.
برگرفته از tarahegraphic.com