مرکز طراحی ایران دیزاین
با رابطه کابری (UI) استاندارد، مخاطبین خود را چند برابر کنید!

تعریف رابط کاربری (UI) و عناصر تشکیل دهنده آن

رابط کاربری یا User Interface که گاهی به اختصار UI نیز گفته می‌شود، در طراحی وب، اپلیکیشن و نرم افزار به محیطی گفته می‌شود که کاربر با استفاده از عناصر آن با یک سیستم ارتباط بصری برقرار می‌کند. به زبان ساده‌تر، پوسته و ظاهر یک وبسایت، اپ یا نرم‌افزار رابط کاربری گفته می‌شود. اصلی‌ترین هدف طراحی رابط کاربری کمک به «راحتی استفاده» کاربر در کنار ایجاد فضایی دلنشین و زیباست. بنابراین در طراحی رابط کاربری، کارایی (Functionality)، کاربردپذیری (Usability)، راحتی استفاده (User Friendly) و در نهایت تجربه کاربری (User Experience) نسبت به مباحث زیبایی‌شناختی و تزئینی اولویت بیشتری دارد. عناصر تشکیل دهنده رابط کاربری و توضیحات مربوط به هر یک را می توانید در زیر مشاهده بفرمایید:

تصویرسازی (Illustration)

تصویر سازی نوعی توضیح بصری یک متن، مفهوم یا فرایند است که برای یکپارچه سازی در رسانه ها استفاده می شود. تفاوت اصلی تصویرسازی با نقاشی، هدفمند بودن آن برای کاربرد مشخص و در نظر گرفتن مخاطب و سفارش دهنده است و از این نظر تصویرسازی شبیه طراحی گرافیک است.

رنگ بندی (Coloring)

استفاده از رنگ بندی درست و متناسب با موضوع، تاثیر استراتژیک و مهمی بر روی کارکرد بصری خواهد داشت. انتخاب طیف رنگی متفکرانه، با تحلیل روانشناختی و اثرگذاری حداکثری انتخاب گردیده و تاثیری شگفت انگیز را در روند کارکرد موضوع مورد نظر بر جای خواهد گذاشت.

ترکیب بندی (Composition)

مفهومی است که در هنرهای مختلف و گوناگون به کار رفته و می توان آن را به صورت ” تنظیم جایگاه اجزای اثر هنری، به گونه ای که موجب ایجاد وحدت و تناسب بین بخش‌های مختلف اثر شده و بدین ترتیب القای حس زیبایی در مخاطب را در پی داشته باشد” تعریف کرد.

بافت‌ها (Patterns)

تجربه ی مفهوم بافت، با اولین تماس شما از اشیا شکل می‌گیرد و بعد از آن، حتی با شنیدن یا دیدن یک شی و بدون لمس آن، می‌توانید بافت آن‌ را درک کنید. بافت‌های بصری نیز همین گونه هستند و در حقیقت خطای دید هستند و شما با دید خود آن ها را لمس کرده و تشخیص می دهید.

آیکون ها (Icons)

آیکون‌ها ساخته‌شده از تصاویری هستند که برای کاربر آشنا بوده و چیز خاصی را برای او تداعی می‌کنند. از این رو، در طراحی رابط کاربری استفاده از آیکون های مرتبط، یکی از مهمترین عوامل محسوب گردیده و تاثیرگذاری شگفت انگیزی را در کارکرد مخاطب بر جای خواهد گذاشت.

فونت ها (Fonts)

فونت ها در واقع بخش بزرگی از تشکیل چارچوب یک رابط کاربری محسوب می شوند. در تمام اقلام طراحی رابط کاربری، از فونت مورد نظر به عنوان جزئی اثرگذار استفاده خواهد شد. این فونت می تواند از قبل موجود باشد و یا این که به طور انحصاری برای برند شما طراحی گردد.

خلاقیت (Creativity)

همانطور که همه ی ما با واژه ی خلاقیت آشنا بوده و معنی آن را می دانیم، بکارگیری خلاقیت در هر کاری بازخوردی عالی را به همراه داشته و تاثیر بسیاری را در موضوع مورد نظر ایجاد می کند. طراحی رابط کاربری نیز از این امر مستثنی نبوده و خلاقیت جزئی از آن محسوب می شود.

فرم ها (Forms)

فرم ها جزئی اصلی از رابط کاربری شما محسوب گردیده و جزو با اهمیت ترین ارکان رابط کاربری شما محسوب خواهند شد. هر یک از فرم ها، با توجه به موضوع و مباحث اصلی برند شما و همچنین اصول استاندارد گرافیک، در طراحی رابط کاربری شما مورد استفاده قرار خواهند گرفت.

انیمیت ها (Animates)

در طراحی رابط کاربری، انیمیت ها به حرمت هایی گفته می شود که کاربر با عملکرد خود و رفتن به قسمت مورد نظر آن ها را فعال کرده و نوع حرکت آنان، کاربر را به عملکرد و اقدام بیشتر (یا بهتر) تشویق می کنند. انیمیت ها در حقیقت مشوق عملکرد کاربر محسوب می شوند.

سوالی در ذهنتان است یا به
  • مشاوره
نیاز دارید؟
شما می توانید روی خدمات مشاوره ای ایران دیزاین حساب کنید، ما می توانیم با توجه به بودجه و اهداف شما، نزدیک ترین مسیر را برای موضوع مورد نظرتان تدوین نماییم.

برخی از نمونه های طراحی رابط کاربری (UI)

برخی مشتریان: